Nastupuje býčí trh. Inšpiráciou môžu byť Buffettove slávne citáty

Trh zatiaľ nie je vo fáze dynamického rastu. Hoci sa dnes prehrýzame náročným vývojom, jedna vec je istá: býčia nálada klope na dvere. História nám preukázala, že býčie trhy vždy nasledujú po trhoch medvedích.

Predstavuje však býčie trhy nástup novej investičnej príležitosti? Miliardár a investor Warren Buffett dáva prednosť nákupu akcií za priaznivú cenu. A medvedie trhy bývajú ako stvorené na uzatváranie výhodných obchodov.

To však nutne neznamená, že Buffett počas býčieho trendu zaháľa. Poďme sa pozrieť na odporúčanie tejto investorskej hviezdy, aby sme sa pripravili na ďalší býčí rast v štýle Buffetta.

Preslávený svojimi citátmi

Buffett je preslávený svojimi citátmi rovnako ako svojou investičnou aktivitou. A v týchto náročných časoch sú Buffettove odporúčania inšpiratívne.

V liste pre akcionárov Berkshire Hathaway z roku 1986 Buffett napísal: „Je to úplne jednoduché. Musíte byť chamtiví vo chvíli, keď ostatní majú strach a mať strach, keď ostatní sú chamtiví.“

Podstatou je ignorovať obavy a namiesto toho sa dôkladne zamerať na fundamentálne ukazovatele spoločnosti, ako sú tržby a perspektívy rastu.

A následne sa zamyslite nad ocenením. Pokiaľ tieto ukazovatele vyzerajú sľubne, nenechajte sa zastrašiť strachom a využite túto investičnú príležitosť.

Ak chceme investovať ako Buffett, mali by sme vyhľadávať príležitosti bez ohľadu na to, ako si vedie globálny trh.

Amazon a Moderna

Príkladom je spoločnosť Amazon. Líder v sektore e-commerce a cloudu sa teraz vysporiadava s rastúcou infláciou.

Jeho vedúce postavenie na týchto dvoch rýchlo rastúcich trhoch a snaha o zlepšovanie svojej nákladovej infraštruktúry by mu však mali pomôcť k dlhodobým ziskom.

Akcie Amazonu sa dnes obchodujú takmer na najnižšej úrovni v pomere k jeho tržbám od roku 2016.

Ďalšou zaujímavou akciou je Moderna. Investori od tejto akcie odbehli, pretože sa obávali poklesu tržieb z predaja vakcín proti koronavírusu.

Moderna však odhaduje, že po skončení pandémie bude tento trh dosahovať mnohomiliardové hodnoty.

Spoločnosť tiež usiluje o to, aby v nasledujúcich rokoch uviedla na trh troch potenciálnych blockbusterov, ktoré nemajú nič spoločné s koronavirom.

Až dorazí býčí trh, čo ďalej?

V tejto chvíli sa investori namiesto honby za rastovými akciami môžu poobzerať po klesajúcich akciách a hľadať tak výhodné investičné príležitosti.

To však neznamená, že by sme sa mali sústrediť iba na cenu. Čo nás privádza k ďalšiemu preslávenému citátu od Buffetta: „Radšej by som kúpil úžasnú firmu za dobrú cenu. Než dobrú firmu za úžasnú cenu.“

Buffettovo investovanie nie je o tom, že si zaobstaráte akcie za najnižšiu cenu. Spoločnosť sa aktuálne môže zdať veľmi lacná, môže však byť zaťažená dlhom a čeliť neistým výnosom v budúcnosti.

Ako bolo uvedené vyššie, v určitých trhových podmienkach vás to môže viesť k tomu, že sa radšej zameriate na rastové akcie.

V iných trhových obdobiach vám to môže poskytnúť príležitosť preniknúť k veľkým hráčom. Napríklad k zavedeným firmám, ktoré sa obchodujú za zvýhodnenú cenu.

Akcie, ktoré nakúpite, nemusia okamžite prudko vzrásť, a to je úplne poriadku. Buffett nezarobil svoje imanie za jeden deň. Rovnako ako Buffett aj vy budete časom ťažiť z toho, že sa nebojíte chopiť príležitosti v správnom okamihu.

Zdroj: The Motley Fool

Nadchádzajúci webinár

Aký vplyv budú mať voľby v USA na akciové trhy?
AAPL
$168.82
GOOG
$2,805.55
GOOGL
$2,797.36
AMZN
$3,297.78
MSFT
$304.06
FB
$216.65
BRK.B
$349.93
BABA
$114.99
JPM
$142.62
JNJ
$175.00

Populární příspěvky

REGISTRACE NA WEBINÁŘ

Žádný nadcházející webinář

22. 1. 2022 – 16:30

Akcie pro začátečníky

Po registraci Vám obratem zašleme e-book na Váš osobní email!

Nadchádzajúci webinár:

Santa Claus Rally: Fenomén vianočného rastu na trhoch

Dátum: 6. 11. 2024

Čas: 18:00