Spoločnosť Meta je obvinená z porušovania protimonopolných pravidiel EÚ

Regulačné orgány EÚ dnes obvinili materskú spoločnosť Meta spoločnosti Facebook z nedodržiavania protimonopolných pravidiel v súvislosti s nedávno zavedenými predplatnými služieb Facebook a Instagram.

zdroj: shutterstock.com

Komisia opísala možnosť predplatného podporovaného reklamami ako model “platenia alebo súhlasu”, čo znamená, že používatelia musia buď platiť za používanie platforiem spoločnosti Meta bez reklám, alebo súhlasiť so spracovaním svojich údajov na účely personalizovanej reklamy. Táto služba bola v Európe zavedená minulý rok pre Facebook a Instagram.

“Podľa predbežného názoru Komisie táto binárna voľba núti používateľov súhlasiť s kombináciou ich osobných údajov a neposkytuje im menej personalizovanú, ale rovnocennú verziu služby sociálnej siete Meta,” uviedli regulačné orgány v pondelkovom vyhlásení.

Televízia CNBC oslovila spoločnosť Meta so žiadosťou o vyjadrenie. Samostatne spoločnosť vo vyhlásení pre agentúru Reuters uviedla, že jej model predplatného podporovaný reklamou “sa riadi usmerneniami najvyššieho súdu v Európe a je v súlade s DMA”.

Spoločnosť Meta zaviedla nový model v reakcii na minuloročné rozhodnutie Európskeho súdneho dvora, najvyššieho súdu EÚ, že spoločnosť môže ponúkať “alternatívnu” verziu svojej služby, ktorá sa nespolieha na zber údajov pre reklamy. Spoločnosť Meta už skôr poukázala na toto rozhodnutie ako na dôvod zavedenia ponuky predplatného.

ZDROJ: CNBC.COM

Nadchádzajúci webinár

Aký vplyv budú mať voľby v USA na akciové trhy?
AAPL
$168.82
GOOG
$2,805.55
GOOGL
$2,797.36
AMZN
$3,297.78
MSFT
$304.06
FB
$216.65
BRK.B
$349.93
BABA
$114.99
JPM
$142.62
JNJ
$175.00

Populární příspěvky

REGISTRACE NA WEBINÁŘ

Žádný nadcházející webinář

22. 1. 2022 – 16:30

Akcie pro začátečníky

Po registraci Vám obratem zašleme e-book na Váš osobní email!

Nadchádzajúci webinár:

Santa Claus Rally: Fenomén vianočného rastu na trhoch

Dátum: 6. 11. 2024

Čas: 18:00