Harris vs. Trump. Ktoré akcie môžu profitovať z prezidentských volieb?

Podľa analytikov spoločnosti Barclays by nadchádzajúce jesenné prezidentské voľby v USA mohli priniesť investičné príležitosti pre viaceré spoločnosti, či už sa prezidentom stane Donald Trump alebo Kamala Harrisová. Analytik Terence Malone poukazuje na to, že rozdiely v hospodárskej politike oboch kandidátov sú také výrazné, že by mohli výrazne ovplyvniť smerovanie amerického trhu.

Harris Trump

zdroj: shutterstock.com

V prípade znovuzvolenia Donalda Trumpa môžeme očakávať pokračovanie jeho agresívnej obchodnej politiky. Trump prisľúbil, že zavedie vysoké clá na všetok dovoz do USA, pričom sa zameria najmä na čínsky tovar. To by mohlo vyvolať ďalšie obchodné konflikty a destabilizovať svetové trhy. Naopak, víťazstvo Kamaly Harrisovej by pravdepodobne prinieslo umiernenejšiu politiku, hoci jej legislatívne návrhy môžu v Kongrese naraziť na odpor.

Spoločnosť Barclays upozorňuje na niekoľko akcií, ktoré by mohli profitovať bez ohľadu na výsledok volieb. Tieto spoločnosti majú priemernú trhovú kapitalizáciu približne 81 miliárd USD a očakáva sa, že ich cieľová cena vzrastie približne o 19 %. Tu sú niektoré z nich:

  • Microstrategy (MSTR): aktuálna cena: 132,67 USD, očakávaná cena: 146 USD Spoločnosť sa zameriava na bitcoin, čo ju robí atraktívnou v prípade zvolenia Trumpa, ktorý má pozitívny postoj ku kryptomenám. Predpovede naznačujú, že v prípade Trumpovho víťazstva by Bitcoin mohol dosiahnuť až 80 000 USD.
  • L3Harris Technologies (LHX): aktuálna cena: 229,71 USD, očakávaná cena: 265 USD. Ako dodávateľ v oblasti obrany by mohla profitovať z nárastu výdavkov na obranu, ktorý sa očakáva bez ohľadu na víťazstvo ktoréhokoľvek z kandidátov.
  • UnitedHealth Group (UNH): Ako najväčšia súkromná zdravotná poisťovňa v USA by mohla profitovať z uvoľnenejšieho regulačného prostredia za Trumpovej vlády.

V prípade víťazstva Kamaly Harrisovej spoločnosť Barclays identifikovala niekoľko ďalších spoločností, ktoré by mohli byť na vzostupe. Tieto spoločnosti majú priemernú trhovú kapitalizáciu 41 miliárd USD a cieľový rast cien približne 15 %. Medzi ne patria napr:

  • Centene (CNC): aktuálna cena: 76,32 USD, očakávaná cena: 97 USD. Ako najväčší poskytovateľ riadenej starostlivosti Medicaid by mohla profitovať z pokračujúcich dotácií na zdravotnú starostlivosť, ktoré demokrati vo všeobecnosti podporujú.
  • Burlington Stores (BURL): Aktuálna cena: 271,18 USD, očakávaná cena: 327 USD. Spoločnosť sa zameriava na predaj tovaru za nízke ceny, čo by mohlo byť výhodné v prostredí vyššej inflácie, kde zákazníci hľadajú lacnejšie alternatívy.
  • D.R. Horton (DHI): Stavebná spoločnosť, ktorej akcie od začiatku roka vzrástli o viac ako 27,5 %. Harris prisľúbil postaviť 3 milióny nových domov, čo by mohlo byť pre spoločnosť veľkou príležitosťou.

Nadchádzajúce voľby preto môžu predstavovať zaujímavé investičné príležitosti na celom trhu. Investori by mali pozorne sledovať politickú situáciu, pretože akékoľvek zmeny vo volebných programoch môžu výrazne ovplyvniť výkonnosť akcií.

ZDROJ: CNBC.COM

Nadchádzajúci webinár

Aký vplyv budú mať voľby v USA na akciové trhy?
AAPL
$168.82
GOOG
$2,805.55
GOOGL
$2,797.36
AMZN
$3,297.78
MSFT
$304.06
FB
$216.65
BRK.B
$349.93
BABA
$114.99
JPM
$142.62
JNJ
$175.00

Populární příspěvky

REGISTRACE NA WEBINÁŘ

Žádný nadcházející webinář

22. 1. 2022 – 16:30

Akcie pro začátečníky

Po registraci Vám obratem zašleme e-book na Váš osobní email!

Nadchádzajúci webinár:

Santa Claus Rally: Fenomén vianočného rastu na trhoch

Dátum: 6. 11. 2024

Čas: 18:00