Banky by mali byť obozretnejšie k rizikám plynúcim z krízy kryptomien, varuje americký regulátor

Federálny rezervný systém a ďalší americkí regulátori nabádajú bankové domy, aby venovali zvýšenú pozornosť rizikám plynúcim z kryptomenovej krízy. Mohlo by sa podľa nich totiž stať, že „nákaza“ zasiahne aj bankový sektor.

Americká centrálna banka Fed, Federal Deposit Insurance Corporation a Office of Comptroller of the Currency (pri americkom ministerstve financií) zhodne varovali bankový sektor pred hrozbou nákazy kryptomenovou krízou.

Zvýšené riziko podľa nich hrozí najmä domom, ktoré svoje tokeny držia vo verejných decentralizovaných sieťach.

Stanovisko prišlo po niekoľkých mesiacoch od prepuknutia kryptomenovej krízy, ktorá je spojená s vlnou krachov kryptomenových búrz a ďalších kryptomenových obchodníkov.

Regulátori doteraz s podobným vyhlásením otáľali. Podľa agentúry Reuters to ide na vrub hľadania jednotného odporúčania alebo pravidiel, ako v tejto dobe v otázke kryptomien vlastne vôbec konať. Banky pritom požadovali, aby sa prostredie sprehľadnilo.

OCC však už skôr bankám oznámil, že pri svojej expozícii v kryptomenových aktívach musí získať od regulátora k takýmto aktivitám povolenie. Fed zároveň bankám nariadil, že musí regulátorovi hlásiť, že chcú do kryptomien vstúpiť.

Fed, FDIC aj OCC zdôraznili niekoľkonásobné riziko, ktoré je s kryptomenami spojené, a to vrátane vysokej volatility a nestability trhov s digitálnymi aktívami, ktoré okrem iného plynú z nízkeho stupňa vykonávaného risk manažmentu v danom sektore.

Zdroj: Lang, Reuters

Nadchádzajúci webinár

Aký vplyv budú mať voľby v USA na akciové trhy?
AAPL
$168.82
GOOG
$2,805.55
GOOGL
$2,797.36
AMZN
$3,297.78
MSFT
$304.06
FB
$216.65
BRK.B
$349.93
BABA
$114.99
JPM
$142.62
JNJ
$175.00

Populární příspěvky

REGISTRACE NA WEBINÁŘ

Žádný nadcházející webinář

22. 1. 2022 – 16:30

Akcie pro začátečníky

Po registraci Vám obratem zašleme e-book na Váš osobní email!

Nadchádzajúci webinár:

Elon Musk: Od vizionára k jednému z najbohatších ľudí na svete

Dátum: 2. 10. 2024

Čas: 18:00