Stretnutie predstaviteľov skupiny G7 na tému opatrení voči Rusku sa uskutoční 23. februára

Predstavitelia skupiny siedmich najsilnejších krajín sveta sa stretnú 23. februára, aby prerokovali opatrenia zamerané proti Rusku. Cieľom je vyvinúť tlak na Rusko, aby ukončilo vojnu na Ukrajine, uviedol v utorok japonský minister financií Shinichi Suzuki.

Japonsko bude predsedať zasadnutí ministrov financií a guvernérov centrálnych bánk krajín G7 v indickom Bengalúre.

Zasadnutie sa uskutoční takmer rok od invázie Ruska na Ukrajinu, ktorú Rusko označilo za „špeciálnu vojenskú operáciu“. Vojna pokračuje napriek sérii sankcií, ktoré krajiny G7 a ďalšie štáty zaviedli proti Rusku.

“Hlavnými témami rokovaní budú podpora Ukrajiny a sankcie proti Rusku,” vyhlásil Suzuki na tlačovej konferencii.

„Budeme pokračovať v úzkej koordinácii s členmi skupiny G7, aby sme posilnili účinnosť sankcií a dosiahli konečný cieľ, ktorým je prinútiť Rusko k stiahnutiu“, dodal k záveru Suzuki.

Na zasadnutí skupiny G7 bude neskôr v týždni nadväzovať väčšie stretnutie finančných predstaviteľov skupiny G20 z najväčších svetových ekonomík, ktoré bude v Bengalúre hostiť India, ktorej skupine G20 predsedá.

Očakáva sa, že hlavnou témou rokovaní G20 bude vojna na Ukrajine a globálna ekonomika. Hlavnou témou bude zrejme inflácia, ktorá sa zvýšila v dôsledku vojny prebiehajúcej na Ukrajine.

Ďalšími témami budú ceny energií a potravín, podpora rozvíjajúcich ekonomík, ktoré sa stretávajú s dlhovými problémami, pretože neschopnosť riešiť zadlženie rozvíjajúcich sa trhov by mohlo viesť k finančnej kríze, uviedol už skôr japonský predstaviteľ.

„Dúfame, že zapojením do diskusií o týchto záležitostiach dosiahneme významné výsledky, ktoré povedú k stabilnému a udržateľnému globálnemu rastu,“ konštatoval Suzuki.

Zdroj: Tradingview.com

Nadchádzajúci webinár

Aký vplyv budú mať voľby v USA na akciové trhy?
AAPL
$168.82
GOOG
$2,805.55
GOOGL
$2,797.36
AMZN
$3,297.78
MSFT
$304.06
FB
$216.65
BRK.B
$349.93
BABA
$114.99
JPM
$142.62
JNJ
$175.00

Populární příspěvky

REGISTRACE NA WEBINÁŘ

Žádný nadcházející webinář

22. 1. 2022 – 16:30

Akcie pro začátečníky

Po registraci Vám obratem zašleme e-book na Váš osobní email!

Nadchádzajúci webinár:

Elon Musk: Od vizionára k jednému z najbohatších ľudí na svete

Dátum: 2. 10. 2024

Čas: 18:00