Technologický riaditeľ spoločnosti Microsoft uviedol, že dodávka čipov AI od spoločnosti Nvidia sa zlepšuje

Technologický riaditeľ spoločnosti Microsoft Kevin Scott uviedol, že spoločnosť má teraz ľahší prístup k čipom od spoločnosti Nvidia, ktoré zvládajú prácu s umelou inteligenciou.

Na konferencii Code Scott povedal, že trh s grafickými procesormi Nvidia sa trochu otvára. GPU sú veľmi žiadané, odkedy spoločnosť OpenAI podporovaná spoločnosťou Microsoft koncom minulého roka spustila svojho chatbota ChatGPT.

Microsoft, podobne ako Google a ďalšie technologické spoločnosti, rýchlo pridáva generatívnu AI do svojich vlastných produktov a predáva možnosti tejto technológie klientom. Trénovanie a nasadzovanie základných modelov AI sa vo veľkej miere spolieha na grafické procesory Nvidia, čo spôsobuje nedostatok ponuky.

Spoločnosť Nvidia minulý mesiac uviedla, že v tomto štvrťroku očakáva nárast tržieb o 170 % v porovnaní s obdobím pred rokom. Spoločnosť má takú kontrolu nad trhom s čipmi umelej inteligencie, že hrubé marže sa za rok zvýšili zo 44 % na 70 %.

Cena akcií spoločnosti Nvidia vzrastie do roku 2023 o 190 %, čím výrazne prekoná všetkých ostatných členov indexu S&P 500.

V májovom rozhovore pre Patel Scott povedal, že jednou z jeho povinností je riadenie rozpočtu na grafické procesory v spoločnosti Microsoft.

Nazval to “strašnou prácou”, ktorá bola “päť rokov utrpením”.

“Dnes je to jednoduchšie, ako keď sme sa rozprávali naposledy,” povedal Scott v stredu. Vtedy boli technológie generatívnej umelej inteligencie ešte nové a získavali si širokú pozornosť verejnosti, povedal.

Spoločnosť Nvidia očakáva, že do budúceho roka bude každý štvrťrok zvyšovať dodávky, uviedla finančná riaditeľka Colette Kressová analytikom počas hovoru o výsledkoch minulý mesiac.

Zdroj: CNBC.com

Nadchádzajúci webinár

Aký vplyv budú mať voľby v USA na akciové trhy?
AAPL
$168.82
GOOG
$2,805.55
GOOGL
$2,797.36
AMZN
$3,297.78
MSFT
$304.06
FB
$216.65
BRK.B
$349.93
BABA
$114.99
JPM
$142.62
JNJ
$175.00

Populární příspěvky

REGISTRACE NA WEBINÁŘ

Žádný nadcházející webinář

22. 1. 2022 – 16:30

Akcie pro začátečníky

Po registraci Vám obratem zašleme e-book na Váš osobní email!

Nadchádzajúci webinár:

Elon Musk: Od vizionára k jednému z najbohatších ľudí na svete

Dátum: 2. 10. 2024

Čas: 18:00